A HELIKON STRAND TERÜLETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

(letölthető)

Szabályzat
(Keszthelyi Helikon strand területhasználati szabályai a strandszezonon kívüli szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakra vonatkozóan)


1. A strand területére gépjárművel való behajtás csak a horgászati és kiegészítő felszerelések gépjárműbe való ki- és bepakolása céljából és annak idejére engedélyezett. Gépjárművel parkolni a strand területén kívül lévő parkolókban engedélyezett.
2. A strand területén gépjárművel közlekedni csak a felszerelések szállítása érdekében lehetséges a kijelölt, kavicsozott sétányokon.
3. A kijelölt un. „behúzós” horgászhelyeken az áram és vízvételezés díjfizetés ellenében történhet.
4. A horgászhelyeken max. 3680 W teljesítmény (1x16A) áll rendelkezésre.
5. Áramvételezés esetén az általános munka és tűzvédelmi előírásokat kötelező betartani, ezek betartásáért a fogyasztók a felelősek.
6. A strand meleg vizes zuhanyzóinak és zárt WC-inek használata díjfizetés ellenében történhet.
7. A horgászhelyet igénybevevők mások nyugalmát tevékenységükkel, viselkedésükkel, hangos beszéddel nem zavarhatják, amennyiben az első szóbeli felszólításra a „zavaró tevékenységet” nem szűntetik meg, úgy a terület üzemeltetője távozásra szólítja fel a szolgáltatást igénybevevő személyt/személyeket.
8. Sátrat verni, kempingezni csak a kijelölt horgászhelyen található esőbeállók mellett 10 méteren belül van lehetőség, illetve az üzemeltető által külön jóváhagyott területen díjfizetés ellenében engedélyezett.
9. Tüzet rakni a strand egész területén TILOS.
10. A horgászhely elhagyása után semmilyen eszköz, hulladék ott nem hagyható / tárolható.
11. A növényzet irtása és károsítása bármilyen formában TILOS.
12. A stégek használata csak a csónakok kikötésére és a csónakokba történő ki- és beszállás céljából engedélyezett.
13. A strand területén a létesítmények rendeltetésszerű használata, állaguk megóvása, tisztántartásuk a szolgáltatást igénybe vevők kötelezettsége.
14. Illegális hulladék elhelyezés a strand egész területén szigorúan TILOS! A keletkezett hulladékot vagy a hulladékgyűjtő edényekben vagy külön hulladékgyűjtő zsákokban szükséges elhelyezni.
15. A strand területére háziállatot (különösképpen kutyát) behozni TILOS!
16. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken és az üzemeltető által kijelölt egyéb területeken díjfizetés ellenében tartózkodó horgászok által igénybe vett, kijelölt területek más személyek által horgászati céllal való használata TILOS.
17. A kijelölt „behúzós” horgászhelyeken az életvitelszerű tartózkodás (Pl: sátorozás, áramvételi lehetőség, zuhanyzó használata) kizárólag a helyeket horgászati céllal díjfizetés ellenében igénybe vevők részére engedélyezett. Amennyiben a horgászhoz/horgászokhoz társaság érkezik (hozzátartozók, ismerősök, barátok) csak addig tartózkodhatnak a kijelölt horgászhelyen, ameddig azt kulturált formában mások zavarása nélkül (a szabályzatnak megfelelően) teszik.
18. A strandszezonon kívül szeptember 16-tól május 15-ig terjedő időszakban a strand part menti területe elsősorban a horgászati célokat szolgál, így a fürdőzési vagy egyéb vizisport folytatási szándékkal érkezőknek tekintettel kell lenniük a horgászoknak mind a parton, mind a vízben lévő felszereléseikre és az általuk folytatott horgászati tevékenységre.
A fenti szabályok be nem tartása esetén a területhasználó személyeket a terület üzemeltetője távozásra szólíthatja fel, továbbá a horgászok esetén a fenti szabályok be nem tartása a területi jegy bevonásával is járhat, melyre a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel kötött megállapodás alapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. illetékes munkatársai jogosultak.
Május 15-től - szeptember 16-ig terjedő időszakban a strand területén horgászat nem engedélyezett.
Terület üzemeltetője:
VÜZ Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Nonprofit Kft.
(8360 Keszthely, Vásár tér 10.)